В Україні подорожчала морква: Ціни втричі перевищують торішній рівень

Тенденція зростання цін спостерігається лише в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення в сховища.
В Україні подорожчала морква: Ціни втричі перевищують торішній рівень
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на сезонне збільшення пропозиції моркви в Україні, цього тижня відпускні ціни в даному сегменті знову почали зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Наразі українські виробники готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-18 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче ніж наприкінці минулого робочого тижня. Проте тенденція зростання цін спостерігається лише в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення в сховища.

Читайте також:

За словами фермерів, зараз моркву активно закуповують як оптові компанії, так і населення. Крім того, досить стабільним залишається збут у роздрібних мережах.

Зазначається, що вартість моркви в Україні вже в 3 рази вища ніж за аналогічний період 2021 року. Як уважають експерти, тенденція зростання цін у цьому сегменті може бути тимчасовим явищем. Подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення поставок та зниження відпускних цін.

Раніше ми писали, що вартість гречки в Україні може знизитися до 60-70 грн за кілограм.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK