Дефіциту продуктів в Україні не очікується: Що буде з цінами на яйця, цукор та соняшникову олію

Внутрішня продовольча безпека України повністю забезпечена, дефіциту продуктів не очікується.
Дефіциту продуктів в Україні не очікується: Що буде з цінами на яйця, цукор та соняшникову олію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні не очікується дефіциту продовольства. У країні буде достатньо соняшникової олії, цукру та яєць, тому підстав для їхнього суттєвого подорожчання немає. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич, передає пресслужба відомства.

За його словами, у листопаді українці побачать певну стабілізацію продовольчих цін. 

Читайте також:

Заступник міністра повідомив, що аграрії зібрали 2,6 млн тонн насіння соняшника, а прогноз збору на цей рік - 9,5 млн тонн.

"Це менше порівняно з попереднім роком, який був рекордним та приніс 16,3 млн тонн соняшника. Причини такого зменшення зрозумілі - війна та погодні умови, які уповільнили темпи збору. Але для внутрішніх потреб цього більше ніж достатньо. Тому, якщо не говорити про загальну інфляцію й подорожчання логістики, подорожчання олії не має бути", - вважає Дмитрасевич.

Він також зазначив, що стабільною повинна залишатися вартість цукру. Аграрії посіяли 180 тис. га цукрових буряків. З зібраного цього року буряка має вийти 1 млн тонн цукру. Дефіциту продукту не буде, як і його суттєвого подорожчання, наголосив заступник міністра.

Читайте також:

Він додав, що найближчим часом вирівняються ціни на яйця. Проблема з їхнім подорожчанням пов'язана зі знищенням птахофабрик (зокрема, у Чорнобаївці та в Донецькій і Луганській областях), з нестачею несучих курей та скороченням виробництва яєць.

"Дефіциту продовольства в нас точно не буде. Ми аграрна країна і нетто-експортер аграрної продукції, тому наші внутрішні потреби ми точно задовільнимо повністю. На процеси ціноутворення продуктів впливатиме в першу чергу загальна інфляція, вартість енергоносіїв та логістики", - підсумував заступник міністра.

Раніше ми писали, що в Україні ціна яєць повинна піти на спад і стабілізуватися в кінці жовтня - початку листопада.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK