Яйця по 50 грн, картопля по 30 грн: В Україні зростатимуть ціни на продукти харчування

Десяток яєць коштуватиме 50 гривень вже до кінця року.
Яйця по 50 грн, картопля по 30 грн: В Україні зростатимуть ціни на продукти харчування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні в серпні та на початку вересня були найнижчі ціни на продукти харчування. Проте з жовтня вони поступово зростатимуть, зокрема, на молочні продукти, овочі та яйця. Про це заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі "Суспільного".

"Якщо подивимося на вартість наприкінці року й на початку весни, коли будуть найбільші ціни і по "молочці", і по овочах, то, якщо говорити про яйця, до кінця року ми побачимо ціну за 50 грн (за десяток - ред.)", - повідомив Дорошенко.

Читайте також:

Він розповів, що найбільша вартість картоплі та овочів борщового набору буде наприкінці зими - на початку весни. При цьому картопля може коштувати приблизно 30 грн/кг.

За його словами, найбільше зростання цін на продукти спостерігалося в перші чотири місяці війни. Далі ціни теж зростали, але меншими темпами. Варто звертати увагу й на курс долара, тому що "коли він 42 чи 48 - це є різниця для виробника й імпортера". Значна частина овочів буде імпортуватися в Україну, як було й цього року.

Читайте також:

Українцям також слід очікувати на зростання цін на молочну продукцію, додав голова асоціації.

"Дефіциту точно не буде, хоча бачимо, що багато продуктів, зокрема сири, або продукти з великим терміном зберігання завозяться з Європи... Молочна продукція в Україні вже кілька років коштує дорожче, ніж у Європі, тому зростати нема куди, якщо не зростатиме курс валют", - підсумував Дорошенко.

Раніше ми писали, що в Україні на поточному тижні спостерігається стрімке зростання цін на тепличні овочі. Причинами подорожчання продукції стали холодна погода, а також дуже дорогі енергоресурси.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK