Експорт "зерновим коридором" скорочується: У чому причина

Уже другий тиждень поспіль падають показники як обсягу відвантаженої продукції, так і кількість завантажених суден.
Експорт "зерновим коридором" скорочується: У чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За 12-й тиждень роботи "зернового коридору", з 17 по 23 жовтня 2022 року, через морські порти Одеської області було експортовано 787,9 тис. т агропродукції, що на 8% менше ніж тиждень тому. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

Читайте також:

Зазначається, що кількість кораблів, що були завантажені за цей тиждень, становила 32, що на 11 одиниць менше ніж попереднього тижня.

Найбільші обсяги експорту протягом 12-го тижня роботи становили кукурудза (35% експорту за цей період), ріпак (22%) та пшениця (20%). Українську продукцію відправили до країн Європи (Іспанія, Франція, Італія), Азії (Китай, Туреччина, Пакистан) та Африки (Лівія, Ємен, Ліван).

Читайте також:

"Уже другий тиждень поспіль падають показники як обсягу відвантаженої продукції, так і кількість завантажених суден. Причина такої динаміки - велика черга суден, які чекають своєї інспекції як на вхід, так і на вихід в українські порти. Наразі їхня кількість перевищує 100 одиниць", - зазначили експерти.

Усього з початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня по 23 жовтня 2022 року вдалося експортувати 8,5 млн т продукції АПК.

Раніше ми писали, що порти України змушені працювати лише на 25-30% своїх потужностей, оскільки РФ штучно затримує інспекцію судів з агропродукцією в Босфорі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK