Заборона на експорт гречки діятиме в Україні до кінця року

Українську гречку буде заборонено експортувати щонайменше до кінця поточного року.
Заборона на експорт гречки діятиме в Україні до кінця року
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні заборона на експорт гречки буде діяти до кінця 2022 року. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

"До кінця року заборона на експорт гречки діятиме однозначно, чи буде вона продовжена із січня 2023 року, ми зрозуміємо наприкінці листопада, оскільки її збір досі триває. Коли ми побачимо, що виробництво, яке було прогнозовано на рівні 140 тис. тонн, буде вже в нас у коморі, тоді можна буде про щось говорити. Але вільного експорту точно не може бути", - повідомив він.

Читайте також:

При цьому Висоцький зазначив, що для внутрішнього споживання українцям потрібно 110 тисяч тонн гречки. Він також пояснив, чому зниження ціни на крупу відбувається більш поступово, ніж було прогнозовано. 

"У вересні було аномально багато опадів, і фактично на 2-3 тижні збір усіх культур зупинився, зокрема гречки. Улітку було очікування, що урожай аграрії зберуть ще у вересні, а в жовтні він уже потрапить на ринок. Тому кінцевий ефект ціни буде досягнутий для споживача у листопаді", - наголосив перший заступник міністра.

Читайте також:

Крім того, він запевнив, що в Україні не очікується дефіцит інших круп, оскільки їхнє виробництво на 99% є вітчизняним. Тож для внутрішнього споживання вирощених круп українцям буде достатньо.

Раніше ми писали, що вартість гречки в Україні може знизитися до 60-70 грн за кілограм.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK