В Україні дешевшає капуста: у чому причина

Українські фермери поспішають розпродати торішню капусту.
В Україні дешевшає капуста: у чому причина
Ілюстративне фото / pixabay.com

Цього тижня в Україні знизилася ціна на білокачанну капусту торішнього врожаю. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, сьогодні білокачанна капуста врожаю 2022 року пропонується до продажу по 15-18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

За словами учасників ринку, українські фермери поспішають розпродати запаси продукції старого врожаю до того, як у продаж почне масово надходити рання капуста.

"Знижувальний ціновий тренд учасники ринку пов'язують зі стрімким погіршенням якості капусти в місцевих господарствах унаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на цю продукцію дуже невисокий, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що білокачанна капуста на сьогодні в Україні пропонується до продажу в середньому на 18% дешевше, ніж рік тому. При цьому не виключено, що ця продукція й надалі дешевшатиме в міру зниження її якості в українських господарствах.

Раніше ми писали, що цієї весни фермери планують збільшити посіви ярих культур, а також цибулі, моркви та гречки. Тож дефіциту зернових культур на внутрішньому ринку України не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK