Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів для транзиту - Сольський

Польська сторона контролюватиме транзит відповідно до правил, які вона встановить.
Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів для транзиту - Сольський
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський / minagro.gov.ua

Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів, які перевозитимуться транзитом через її територію. Про це в ефірі телеканалу BBC World News повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, передає пресслужба Мінагро.

Читайте також:

За словами міністра, польська сторона контролюватиме транзит відповідно до правил, які вона встановить. 

Як зазначив Сольський, наразі ведуться переговори за участю Єврокомісії щодо імпорту української агропродукції в країни Східної Європи.

Очільник Мінагрополітики наголосив, що українські фермери розуміють своїх колег за кордоном і хочуть, щоб усім було комфортно працювати разом. Але перед українськими аграріями стоїть більша проблема - війна.

Читайте також:

"Наші аграрії зазнають величезних збитків не тільки через те, що не можуть експортувати свою продукцію. Російські військові грабують ферми та елеватори, мінують українські поля та крадуть урожай. Тому український Уряд робитиме все можливе, щоб захистити наших аграріїв та мінімізувати їхні втрати", - підкреслив міністр.

Він також нагадав, що рік тому Єврокомісія запустила ініціативу "Шляхи Солідарності", а в серпні 2022 року почала діяти Чорноморська зернова ініціатива. За цей період "Шляхами Солідарності" Україна відвантажила близько 32 млн тонн сільськогосподарської продукції, а "зерновим коридором" - 27 млн тонн. 

Раніше ми писали, що Україна домовилася з Польщею про відновлення транзиту українського продовольства через її територію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK