В Україні прогнозується зростання виробництва м'яса птиці - ІАЕ

Водночас прогнозується зменшення виробництва з інших видів продукції.
В Україні прогнозується зростання виробництва м'яса птиці - ІАЕ
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У 2023 році в Україні виробництво м'яса птиці зросте проти попереднього року на 1,1% - до 1,7 млн тонн. Таким прогнозом поділився директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко.

"Таке зростання очікується на фоні суттєвого зменшення цього виду продукції - майже на 8% - у 2022 році переважно внаслідок воєнних дій в Україні", - зазначив він.

Читайте також:

Водночас прогнозується зменшення виробництва з інших видів продукції, найбільше по вівчарству. Очікується, що виробництво вовни зменшиться на 30%.

За оцінками експертів, зменшення обсягів виробництва відбудеться також по продукції вирощування великої рогатої худоби та свиней, молока та яєць.

"Однак по основних продуктах: молоко, яйця, м'ясо свиней - воно збережеться на рівні передвоєнних тенденцій - у межах 2-3%. Більш суттєвим буде зменшення виробництва продукції вирощування великої рогатої худоби - майже на 12%", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Загалом, за прогнозом експертів ІАЕ, виробництво валової продукції тваринництва зменшиться на 2,2% проти 2022 року, що свідчить про відновлення довоєнних тенденцій розвитку тваринництва після різкого спаду внаслідок окупації та воєнних дій у 2022 році.

Раніше ми писали, що в Україні протягом березня спостерігалося підвищення роздрібних цін на свинину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK