В Україні піднялися ціни на свинину: на скільки подорожчала

За словами експертів, подорожчання свинини у квітні є типовою сезонною "поведінкою" цін.
В Україні піднялися ціни на свинину: на скільки подорожчала
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У квітні ціни на охолоджену свинину на полицях національних торговельних мереж зросли в середньому на 8,4%. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Читайте також:

Так, середня ціна кілограму охолодженої свинини у квітні становила 195,5 грн/кг, що на 8,4% чи на 15,2 грн/кг вище, ніж у березні.

"Найбільший приріст цін торкнувся сезонно популярної частини - ошийка, ціна якого підвищилася на 26,4 грн/кг чи 13,3% проти березневої середньої. Крім цього, як і місяцем раніше, помітно (+11%) підвищилися ціни на лопатку та тазостегнову частину - на 19,0 грн/кг та майже 18,0 грн/кг відповідно. Трохи менший приріст відчула ціна свинячої вирізки, підвищившись на 8,6% чи 17,8%. Здороження решти позицій обмежилося 5-8%", - розповіли в АСУ.

asu.pigua.info

За словами експертів, подорожчання свинини у квітні є типовою сезонною "поведінкою" вартості, адже цього місяця припадає святкування Великодня або підготовка до свята. У попередні роки, коли не було пандемії або перших фаз повномасштабної війни, роздрібні ціни у квітні традиційно були на 5-7% вищими за березневі.

Читайте також:

"Цього ж року додатковими чинниками підтримки позитивної цінової динаміки стали мінімальний притік імпортної м'ясної сировини та обмеженість внутрішньої пропозиції через наразі менші, ніж у попередні роки, виробничі можливості вітчизняного свинарства. Тож така цінова динаміка відобразила позитивну зміну попиту на свинину на усіх рівнях - від забою до роздрібної полиці", - пояснили в Асоціації.

Раніше ми писали, що у 2023 році в Україні виробництво м'яса птиці зросте проти попереднього року на 1,1% - до 1,7 млн тонн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK