Експорт українського продовольства: "Зернову угоду" продовжили ще на два місяці

На сьогодні на потреби світу вже відправлено 30,4 млн тонн агропродукції.
Експорт українського продовольства: "Зернову угоду" продовжили ще на два місяці
Ілюстративне фото / Getty Images

Зернова угода розблокована. Воно продовжить свою дію до 18 липня. Про це заявив віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:

"Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді - Туреччині та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони. Зазначу, що Зернова ініціатива була і є діючою, оскільки пролонгована в березні строком на 120 днів, до 18 липня", - прокоментував він.

За словами міністра, на сьогодні на потреби світу вже відправлено 30,4 млн тонн агропродукції.

Кубраков нагадав, що із середини квітня РФ безпідставно почала обмежувати роботу ініціативи, а з травня фактично заблокувала її, відмовившись від реєстрації нового флоту та проведення інспекцій флоту, який йде на завантаження до українських портів.

Читайте також:

"Майже 70 суден зараз очікують у територіальних водах Туреччини, 90% - це ті, хто готовий доставляти світу продукцію наших аграріїв... Сподіваємося, що наші партнери докладуть всі зусилля, аби зернова угода почала повноцінно працювати на продовольчу безпеку світу, а Росія врешті припинить використовувати їжу як зброю та для шантажу", - підсумував міністр.

Раніше ми писали, що Угорщина заборонила ввезення з України деяких сільгосптоварів та висунула умови їхнього транзиту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK