Щоб уникнути дефіциту: Кабмін тимчасово обмежив експорт цукру з України

Рішення було ухвалене, щоб уникнути дефіциту цукру та зростання цін на внутрішньому ринку.
Щоб уникнути дефіциту: Кабмін тимчасово обмежив експорт цукру з України
Україна призупинила експорт цукру / Getty Images

Кабінет Міністрів запроваджує обмеження на експорт цукру з 5 червня по 15 вересня. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду 30 травня. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що українські експортери вже майже на 100% використали потенціал експорту цукру, які закладалися в прогнозний баланс на 2022/2023 маркетинговий рік. Тож рішення було ухвалене задля уникнення дефіциту цього продукту в літньо-осінній період.

За даними митниці, на кінець минулого тижня було експортовано більше 350 тисяч тонн цукру та цукроміської продукції, що складає 95% від прогнозу експорту на 2022\2023 маркетинговий рік. З урахуванням цих темпів потенційний обсяг експорту вже використано майже на 100%. 

Читайте також:

"Улітку в Україні зростає споживання цукру, тому, щоб уникнути виникнення дефіциту і росту цін на внутрішньому ринку в цей період, уряд тимчасово припиняє квотування експорту цієї продукції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в уряді, пропозиція внутрішнього ринку в 2022/2023 маркетинговому році з урахуванням виробництва в обсязі 1285 тис. тонн цукру та перехідних залишків, за експертною оцінкою, становить 1776 тис. тонн. 

Читайте також:

Для забезпечення потреб внутрішнього споживання у 2022/2023 маркетинговому році прогнозується використати 1010 тис. тонн. А експорт цукру в цей же період прогнозується на рівні 370 тисяч тонн, додали в Мінекономіки.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України запровадив заборону на експорт паливної деревини. Таке рішення було ухвалено під час засідання 25 листопада.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK