Ціни на яйця в Україні знижуються другий місяць поспіль: на скільки подешевшали

Як змінилися ціни на яйця в травні.
Ціни на яйця в Україні знижуються другий місяць поспіль: на скільки подешевшали
Ілюстративне фото / Getty Images

У травні в Україні зафіксоване рекордне у 2023 році зниження цін на яйця. Про це повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко.

Читайте також:

"У травні 2023 року споживчі ціни на яйця зменшилися проти квітня на 22,7%, а проти грудня попереднього року - на 28,1%. Ціни на цей продукт знижуються вже другий місяць поспіль: у квітні проти березня вони подешевшали на 8,7%, хоча все ще перевищують рівень травня 2022 року на 124,9%", - зазначив він.

Крім яєць, минулого місяця серед продуктів харчування зменшилися ціни на олію соняшникову (-1,3%), хліб і хлібопродукти (-0,6%), цукор (-0,4%), макаронні вироби та молоко (-0,2%).

Читайте також:

За словами академіка, у травні споживчі ціни зросли на 0,5% проти 0,2% у квітні, а на продукти харчування - на 0,9% та 0,3% відповідно.

Найбільше зростання цін - на 8,7 % - відбулося по фруктах, вартість яких у квітні знизились на 1,4%. При цьому овочі в травні подорожчали на 5,6%, тоді як у квітні проти березня - лише на 0,3%.

Читайте також:

Лупенко додав, що серед інших продуктів харчування відчутно зросли споживчі ціни на м'ясо та м'ясопродукти - на 1,7%, рибу та продукти з риби - на 0,6%, сир і м'який сир - на 0,6%.

Раніше ми писали, що в Україні інфляція на споживчому ринку в травні 2023 року порівняно з квітнем 2023 року становила 0,5%, з початку року - 3,8%. У річному вимірі інфляція в травні становила 15,3% порівняно з 17,9% у квітні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK