В Україні почала дорожчати полуниця: що вплинуло на ціни

Що призвело до зростання цін на суницю садову в Україні.
В Україні почала дорожчати полуниця: що вплинуло на ціни
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Українські виробники суниці садової (полуниці) підвищили відпускні ціни на свою продукцію. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, лише з початку цього тижня суниця садова в українських господарствах подорожчала в середньому на 28%. Місцеві садівники відвантажують цю ягоду на свіжий ринок по 40-80 грн/кг залежно від якості та обсягу партії.

За словами експертів, першочерговою причиною подорожчання є нестабільні та малооб'ємні поставки української ягоди, оскільки через погодні умови багато садівників не змогли розпочати збирання суниці садової.

Читайте також:

"Зростанню цін у цьому сегменті надає підтримку не лише зменшення пропозиції місцевої ягоди на українському ринку, а й попит, який, за словами операторів ринку, залишається на досить високому рівні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі ціна на суницю садову в Україні в середньому на 14% вища, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку не виключають, що незабаром ягода може помітно подешевшати.

Раніше ми писали, що наприкінці травня черешня та полуниця продавалися по 500 грн/кг, а іноді вартість доходила до 1000 грн/кг. Однак невдовзі ціни на улюблені ягоди українців будуть знижуватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK