Ціни на яблука в Україні встановили рекорд: аналітики назвали причину

За рік яблуко в Україні подорожчало в середньому в 3,6 раза.
Ціни на яблука в Україні встановили рекорд: аналітики назвали причину
Ілюстративне фото / Getty Images

На сьогодні відпускні ціни на яблука на українських ринках є рекордними за всю історію незалежності України. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, наразі відпускні ціни на яблука вже зросли до 25-37 грн/кг, що в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами експертів, таке стрімке зростання цін пов'язане з мінімальною пропозицією як самих яблук, так і сезонних фруктів та ягід.

Читайте також:

"Цього року через холодну та затяжну весну дозрівання більшості сезонних фруктів та ягід значно сповільнилося. При цьому не слід забувати, що частина Херсонської та Запорізької областей, які традиційно виступали основними постачальниками цієї продукції на український ринок, перебувають під окупацією", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пропозиція якісного яблука на українському ринку останні кілька тижнів скоротилася до мінімуму, оскільки більшість садівників уже завершили сезон реалізації цих фруктів. А яблука ранніх сортів сьогодні на ринок не надходять.

Читайте також:

Аналітики додали, що за рік яблуко в Україні подорожчало в середньому в 3,6 раза. Яблука нового врожаю на українському ринку з'являться не раніше середини липня, тому говорити про зниження цін у цьому сегменті поки що не доводиться.

Раніше ми писали, що на українському ринку стрімко збільшується пропозиція суниці садової (полуниці), що провокує різке зниження відпускних цін у даному сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK