Ціни стрімко знижуються: який популярний салатний овоч продовжує дешевшати

На ринку тепличного томату в Україні знову намітилася тенденція до зниження цін.
Ціни стрімко знижуються: який популярний салатний овоч продовжує дешевшати
Ілюстративне фото / Getty Images

Вартість тепличного томату в Україні продовжує стрімко знижуватись. Негативний ціновий тренд у цьому сегменті оператори ринку пов'язують із сезонним зростанням пропозиції продукції відкритого ґрунту. При цьому попит на томат зараз досить стриманий, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, зараз українські тепличні комбінати відвантажують томат по 15-26 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше.

За словами гравців ринку, ситуація, що склалася, викликана відразу кількома факторами.

"По-перше, пропозиція продукції з літніх теплиць і відкритого грунту досить активно зростає, що при попиті, який поступово знижується, змушує операторів ринку поступатися в ціні. Крім того, на ринок у достатній кількості надходить й імпортна продукція, що також чинить тиск на ціни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що на сьогодні вартість тепличного томату на українському ринку вже в середньому на 14% нижча, ніж за аналогічний минулорічний період. При цьому гравці ринку не виключають, що овоч буде дешевшати й далі.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують дешевшати кавуни. Негативну цінову динаміку в цьому сегменті виробники пояснюють різким збільшенням пропозиції баштанних на ринку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK