В Україні впали ціни на популярну ягоду: скільки коштує малина

В Україні знижується ціна на малину.
В Україні впали ціни на популярну ягоду: скільки коштує малина
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні цього тижня помітно подешевшала малина. Головною причиною зниження цін є стрімке збільшення пропозиції цієї ягоди ремонтантних сортів із місцевих господарств, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні українські садівники відвантажують малину для свіжого ринку в межах 50-90 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"На попередньому тижні пропозиція малини на українському ринку була досить обмеженою, і ціни в даному сегменті зростали кілька тижнів поспіль. На цьому тижні вже практично всі виробники розпочали збирання врожаю даної ягоди, внаслідок чого пропозиція малини на ринку збільшилася, а ціни почали знижуватися" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Водночас відпускні ціни на малину в Україні вже в середньому на 30% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року. Ключові гравці ринку не виключають подальшого зниження цін у даному сегменті зі зростанням пропозиції малини з місцевих господарств.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують дешевшати кавуни. Негативну цінову динаміку в даному сегменті виробники пояснюють різким збільшенням пропозиції баштанних на ринку



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK