В Україні переписали ціни на цибулю: скільки коштує

Сьогодні ціна на цибулю в Україні все ще значно нижча, ніж минулого року.
В Україні переписали ціни на цибулю: скільки коштує
Ілюстративне фото / Getty Images

З початку поточного тижня на ринку України почала дорожчати цибуля. Активно підвищувати ціни дозволяє високий попит на цю продукцію з боку оптових компаній та роздрібних мереж. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, наразі більшість українських фермерів готові відвантажувати ріпчасту цибулю не дешевше 9-15 грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Позитивний ціновий тренд у даному сегменті учасники ринку пов'язують із високою торговою активністю оптових компаній, які закуповують цибулю для закладання на зберігання. При цьому пропозиція цибулі високої якості досить обмежена, що пов'язано з несприятливими погодними умовами, а також зі стримуванням продажів такої продукції самими виробниками", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти зазначають, що на сьогодні ціна на цибулю в Україні все ще значно нижча, ніж минулого року. Наприкінці вересня 2022 року фермери продавали цю продукцію у 2 рази дорожче, ніж сьогодні. 

На думку ключових гравців ринку, це подорожчання є тимчасовим явищем, оскільки збирання цибулі в українських господарствах усе ще триває, а її пропозиція на ринку до середини жовтня залишатиметься доволі високою.

Раніше ми писали, що в Україні ціни на моркву опустилися до рекордно низького рівня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK