Чи потрапив до України небезпечний сир зі стафілококом: що кажуть у Держпродспоживслужбі

Підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру зі стафілококом до України надано не було.
Чи потрапив до України небезпечний сир зі стафілококом: що кажуть у Держпродспоживслужбі
Ілюстративне фото / Getty Images

На територію України не завезли сир, у якому виявлено стафілокок. Інформація, яка поширюється в мережі, є неправдивою. Про це повідомили в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, 19 грудня 2023 року Держпродспоживслужба отримала інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) №2023.8743 стосовно виявлення патогенного мікроорганізму "стафілокок коагулазопозитивний" у сирі, що експортувався з Франції. 

"Проте в повідомленні №2023.8743-fup 1 зазначено, що розповсюдження сиру відбулось до Бельгії, Іспанії та Великобританії. Крім цього, підтверджуючих документів стосовно відправлення партії сиру до України надано не було", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

20 грудня 2023 року Держпродспоживслужба надіслала запит команді RASFF при Європейській Комісії стосовно уточнення експорту сиру з ЄС до України та отримала відповідь, що цей вантаж до України не відправлявся.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що RASFF портал є відкритим для споживачів, тому інформаційні повідомлення можуть використовуватися для дезінформації суспільства в Україні.

Читайте також:

Українців просять довіряти лише перевіреній інформації, опублікованій на офіційних джерелах Держпродспожислужби.

Раніше ми писали, що в цитрусових, які завезли в Україну з Греції, виявили небезпечний пестицид. Шкідливу речовину диметоат знайшли в мандаринах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK