Конкуренція на ринку загострюється: українські сири може витіснити польський товар

Українські виробники сиру зіштовхнуться зі зростанням конкуренції з боку польської продукції.
Конкуренція на ринку загострюється: українські сири може витіснити польський товар
Ілюстративне фото / Getty Images

Сировари в Україні скоро зіштовхнуться зі зростанням конкуренції з польськими сирами на власному вітчизняному ринку. Це пов'язано з нинішньою політикою ціноформування на ринку сиру, повідомляє "Інфагро".

Читайте також:

"З початку осені провідні українські виробники сиру вже двічі збільшували прайси на свою продукцію, виходячи з подорожчання сирого молока на 20%. Правда, ціни на сир за цей період були збільшені поки що тільки на 10%. Але, скоріш за все, сировари продовжать тиснути на торговельні мережі, добиваючись збільшення цін", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають експерти, порівнюючи ціни на продукцію вітчизняних сироварів та на польські сири, польський товар навіть із доставкою в Україну помітно дешевше.

Читайте також:

"Неважко здогадатися, який сир закуповуватимуть мережі. Про збільшення інтересу до імпортного сиру свідчить і торговельна статистика", - наголосили у виданні.

Так, у жовтні закупки твердих, напівтвердих, білих сирів збільшилися одразу на 10% порівняно з вереснем і більш ніж на третину порівняно з аналогічним місяцем 2022 року.

Читайте також:

Очікується, що в листопаді імпорт сиру зросте ще суттєвіше, оскільки і мережі, і дистриб'ютори готуються до пожвавлення торгівлі перед новорічними святами.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігалося зниження вартості охолодженої свинини. У жовтні середня ціна на полицях супермаркетів втратила 2%, а середньомісячна впала на 0,7% - до 206,5 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK