Європейський сир може витіснити з ринку українську продукцію: у чому причина

Брендовий сир у Польщі чи Голландії обійдеться імпортеру на 20% дешевше від вітчизняного сиру.
Європейський сир може витіснити з ринку українську продукцію: у чому причина
Ілюстративне фото / Getty Images

Мережі супермаркетів в Україні можуть ухвалити рішення про більш значні закупівлі європейського сиру замість вітчизняного. Про це повідомляє "Інфагро".

Читайте також:

Зазначається, що сировари розраховують на суттєве збільшення продажу продукції вже з першої декади вересня.

"Навіть заплановане на початок осені збільшення цін зразу на 5% не викликає в сироварів сумнівів у тому, що продажі зростуть", - йдеться в повідомленні.

Як вважають експерти, проте сподівання щодо зростання споживчого попиту можуть не здійснитися. Не виключено, що й восени левову частку сиру доведеться продавати через акції.

Читайте також:

"Справа в тому, що в Європі сир особливо не подорожчав, і після підняття цін вітчизняними виробниками мережі можуть ухвалити рішення про більш значні закупки європейського сиру. Нормальний брендовий сир у Польщі чи Голландії обійдеться імпортеру на 20% дешевше, ніж сир типу Тільзіт (колись "російський", тепер "український" або "традиційний"), який їм пропонують вітчизняні виробники. І вибір мереж може виявитися не на користь вітчизняного виробника", - пояснили аналітики.

Раніше ми писали, що в Україні за останній місяць зросли ціни на пастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло та сири.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK