Ціни на м'ясо в Україні підскочать: прогноз на осінь

Що було з цінами на м'ясо в серпні.
Ціни на м'ясо в Україні підскочать: прогноз на осінь
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Восени 2023 року в Україні можливе підвищення цін на м'ясо. Подорожчання становитиме до 5%. Про це повідомила провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Наталія Копитець.

Читайте також:

Вона розповіла, що в серпні в торговельній мережі зберігалося коливання цін на основні види м'яса. Наприклад, вартість курячих гомілок та стегон зменшилася на 5,8-9,7%, вони коштували 74,95 грн/кг та 100,45 грн/кг відповідно. Ціни на яловичину - ребра та гуляш - зросли на 0,6-0,9% порівняно з початком літа та становили 160,48 грн/кг та 245,16 грн/кг відповідно.

За словами експерта, у серпні порівняно з червнем 2023 року відбулося прогнозоване науковцями ІАЕ незначне подорожчання окремих видів свинини. Так, вартість свинячих ребер, підчеревини, ошийка, лопатки збільшилася від 0,8 до 2,4%. При цьому свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими на 6,0% та 6,9%.

Читайте також:

"При зростанні виробничих витрат: подорожчання кормів, пального та електроенергії - у жовтні-листопаді 2023 року можливе підвищення цін на м'ясо - до 5%", - додала Копитець.

Раніше ми писали, що в серпні ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати на прилавках супермаркетів коливалися незначно - у межах 205,6-206,5 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK