Можуть нашкодити здоров'ю: в Україну потрапили небезпечні соуси з Нідерландів

Токсини в соусі можуть викликати харчове отруєння.
Можуть нашкодити здоров'ю: в Україну потрапили небезпечні соуси з Нідерландів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На полицях українських магазинів можуть з'явитися небезпечні соуси з Нідерландів. У них виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Читайте також:

"Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12 стосовно виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів (виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands) до України (отримувач: "Ян Дженерал Продактс Україна", проспект Повітрофлотський 66, м. Київ, 03151)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, Bacillus cereus - умовно патогенний мікроорганізм, який продукує токсини та може викликати поодинокі харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражає центральну нервову систему.

При виявленні цих соусів в обігу українців просять негайно повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10).

Читайте також:

Водночас оператори ринку зобов'язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров'я людини.

Раніше ми писали, що в Україну завезли небезпечні авокадо з Перу. У складі фруктів було виявлено токсичний кадмій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK