Україна почала імпортувати картоплю: експерти назвали причину

Наразі оптові ціни на картоплю в Україні є найвищими за всю історію як у гривні, так і в перерахунку на долари або євро.
Україна почала імпортувати картоплю: експерти назвали причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні стрімко дорожчає картопля, що призвело до оптових поставок імпортної продукції. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що з 4 січня 2024 року в Україну почали надходити великі партії картоплі з Польщі, а також із Литви та Латвії. Йдеться про сотні тонн продукції.

За словами економіста інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Ярмака, нині оптові ціни на картоплю в Україні є найвищими за всю історію як у гривні, так і в перерахунку на долари або євро. 

Читайте також:

"Фактично за рік ціни на цей товар зросли в 3,5-4,0 рази. При цьому буквально за останні 3 тижні оптова ціна на якісну свіжу картоплю в Україні злетіла на 40% і перевищила рівень цін у сусідніх країнах Євросоюзу, що зробило імпорт картоплі економічно доцільним", - прокоментував експерт.

Як вважають аналітики, якщо зараз Україна почала імпорт картоплі з Польщі та інших країн ЄС, тому що ціни там зараз нижчі, то, цілком імовірно, найближчим часом ціни на картоплю в Польщі також підуть угору.

Читайте також:

"Це призведе до необхідності збільшувати оптові ціни на продукцію і в Україні, щоб імпорт і далі мав сенс", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що українські фермери намагаються й далі підвищувати ціни на картоплю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK