Яйця, м'ясо та цибуля: які продукти можуть зрости в ціні взимку

Цієї зими ціни на продукти в Україні змінюватимуться.
Яйця, м'ясо та цибуля: які продукти можуть зрости в ціні взимку
Ілюстративне фото / Getty Images

Нинішньої зими ціни на продукти харчування в Україні змінюватимуться залежно від їхньої специфіки та особливостей. Про це повідомив аналітик УКАБ Максим Гопка, передає 24 канал.

Читайте також:

За словами експерта, м'ясо до нового року має бути стабільним у ціні, оскільки пропозиції курятини та свинини достатньо. Крім того, імпорт свинини дещо збільшився за останні декілька місяців, а внутрішні ціни на корми знизилися, що підтримує оптимізм щодо цін.

Водночас прогноз вартості яєць залишається незмінним. Через сезонне зменшення пропозиції від домогосподарств, а також зменшення загального виробництва ціни підтримуватимуться на високому рівні.

Читайте також:

При цьому вартість молочної продукції змінюватиметься циклічно. Аналітик зазначає, що взимку надої молока дещо менші, ніж улітку, і попит від переробних підприємств може бути більшим.

Що стосується овочів та фруктів, то їхня вартість почне суттєво зростати з кінця січня або початку лютого, коли на ринку буде спостерігатися максимальний обсяг імпортної продукції.

Читайте також:

Гопка додав, що ціни на цибулю почнуть змінюватися ближче до лютого. Є декілька факторів формування вартості:

  • запаси, які будуть в Україні, та на скільки їх вистачить;
  • внутрішні ціни в країнах-імпортерах.

Раніше ми писали, що ціни на імпортні продукти, які українці купують для новорічного столу, можуть значно зрости через дефіцит. Це станеться, якщо українсько-польський кордон залишиться заблокованим.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK