Українців попередили про подорожчання молочних продуктів: що буде з цінами надалі

Із середини січня в Україні продаж свіжих молочних продуктів активізується.
Українців попередили про подорожчання молочних продуктів: що буде з цінами надалі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні продовжать зростати ціни на свіжі молочні продукти. До весни окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%. Про це повідомляє "Інфагро".

Читайте також:

Зазначається, що рік почався з традиційного затишшя на ринку свіжих молокопродуктів. Проте із середини січня їхні продажі знову активізуються.

"Не сприяє нормальній торгівлі збільшення цін, яке відбувається за старими угодами з мережами. Ціни на свіжі молокопродукти будуть і далі поступово збільшуватись, допоки їх виробники не вирівняють економічний баланс через подорожчання сировини. Тобто до весни окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти розповіли, що навіть в умовах збільшення цін експорт свіжих молокопродуктів торік стабільно зростав. При цьому географія існуючого експорту не дозволяє прогнозувати його подальше суттєве збільшення. Загалом за 2023 рік експорт свіжих молокопродуктів збільшився на 36%.

До четвертого кварталу імпорт був не дуже вигідним. Тож закупки свіжих молокопродуктів на зовнішніх ринках торік скоротилися на чверть. Тобто торговельний баланс у цій категорії продукції практично вирівнявся.

Читайте також:

"Водночас, зважаючи на суттєве подорожчання вітчизняних молокопродуктів в останні місяці, їх імпорт уже в першому кварталі 2024 року може помітно зрости", - додали фахівці.

Раніше ми писали, що на територію України не завезли сир, у якому виявлено стафілокок. Інформація, яка розповсюджується в мережі, є неправдивою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK