У магазинах переписали ціни на свинину: скільки заплатимо за кілограм м'яса

Середня ціна на охолоджену свинину в січні становила 196,7 грн/кг.
У магазинах переписали ціни на свинину: скільки заплатимо за кілограм м'яса
Ілюстративне фото / Getty Images

У січні 2024 року ціни на охолоджену свинину на полицях супермаркетів продовжили знижуватись. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

Так, середня ціна на охолоджену свинину в січні становила 196,7 грн/кг. Це на 2,9% (5,9 грн/кг) нижче за середній показник грудня та на 4,7% дешевше, ніж у вересні 2023-го, коли й почалося "просідання" цін. 

За словами аналітиків, роздрібна ціна лише частково відобразила зміну закупівельної, яка за підсумками січня була майже на 10 грн/кг нижчою, ніж місяцем раніше.

Зазначається, що найпомітніше понизилися ціни на свинячі лопатку, стегно та корейку. Середня ціна кілограма цих частину в січні більш ніж на 10 грн/кг знизилася порівняно з її грудневим рівнем (на 4,5-6%). А спад вартості грудинки та ошийку обмежився 2% та 2,8% відповідно, тоді як ціна охолодженого стейка не змінилася, а вирізка додала 1,4%.

asu.pigua.info

Читайте також:

"Зазвичай після завершення зимових свят попит на свинину з боку кінцевого споживача сезонно малоактивний і відновлюється лише ближче до кінця лютого. Проте зниженням споживчих цін до рівня, який попередньо фіксували ще минулого квітня, має втримати попит від подальшого послаблення та забезпечити відносно сталі продажі навіть у "несезон", - вважають в АСУ.

Раніше ми писали, що в Україні продовжать зростати ціни на свіжі молочні продукти. Навесні окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK