Україна продовжує збільшувати експорт цибулі: які країни купують нашу продукцію

Українським експортерам цибулі вдалося наростити обсяги поставок до Румунії та Молдови, а також дещо розширити географію поставок.
Україна продовжує збільшувати експорт цибулі: які країни купують нашу продукцію
Ілюстративне фото / Getty Images

Україна продовжує нарощувати експорт цибулі на тлі зростаючого дефіциту цибулі в Євросоюзі та зниження цін у нашій країні. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Зокрема, українським експортерам цибулі вдалося наростити обсяги поставок до Румунії та Молдови, а також дещо розширити географію підставок. Уперше минулого тижня оптові партії свіжої цибулі з України було експортовано до Болгарії, Греції та Північної Македонії.

"З огляду на високі запаси цибулі в сховищах країн Центральної Азії, а також наближення часу початку збирання цибулі нового врожаю наприкінці березня аналітики не прогнозують повторення цінових рекордів весни 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили експерти, не виключено, що Україна продовжить експортувати цибулю з огляду на перспективи рекордно високих цін на цибулю в країнах Євросоюзу в березні-квітні 2024 року. 

Читайте також:

"Сьогодні ціни на цибулю в Україні дають змогу це робити, і багато учасників ринку вважають, що ця цінова різниця між цінами в ЄС та Україні збережеться й найближчими місяцями, а, можливо, навіть і зросте", - додали аналітики.

Раніше ми писали, що минулого тижня українські фермери почали розпродувати ріпчасту цибулю зі сховищ, унаслідок чого ціна на продукцію почала знижуватися вперше з початку 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK