Україна компенсує аграріям 25% вартості сільгосптехніки: що відомо

На програму компенсацій за купівлю вітчизняної сільгосптехніки закладено 1 млрд гривень.
Україна компенсує аграріям 25% вартості сільгосптехніки: що відомо
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні запустили державну програму щодо компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва в розмірі 25%. Про це повідомляють у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Читайте також:

"Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, є основним напрямком державної політики", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують українські аграрії, лише одна з програм підтримки. На її реалізацію в державному бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Надалі планується розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва.

Читайте також:

Перелік постачальників сільгосптехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватися після вступу в дію рішення уряду та буде оприлюднений на офіційному вебсайті Мінекономіки.

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку вітчизняного виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію й підтвердні документи.

rada.gov.ua

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів затвердив порядок компенсації видатків фермерам за гуманітарне розмінування сільськогосподарських земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK