Шоколад подорожчає: ціни на какао злетіли до рекордних 10 тисяч доларів

Ринок сколихнув поганий урожай ключових західноафриканських виробників, що підштовхнуло світ до третього поспіль річного дефіциту пропозиції.
Шоколад подорожчає: ціни на какао злетіли до рекордних 10 тисяч доларів
Ілюстративне фото / Getty Images

Ф'ючерси на какао-боби підскочили вище за безпрецедентну позначку в 10 тисяч доларів за тонну. Це може призвести до росту вартості шоколаду, повідомляє Bloomberg.

Читайте також:

Зазначається, що ринок сколихнув поганий урожай ключових західноафриканських виробників, що підштовхнуло світ до третього поспіль річного дефіциту пропозиції.

Галузь бореться з наслідками низької оплати праці фермерів, які вирощують какао, і зростає побоювання щодо можливості отримати достатню кількість какао-бобів.

Читайте також:

Окрім занепокоєння з приводу дефіциту фізичних запасів, зростає тиск і на фінансовому ринку. Найактивніші ф'ючерси на какао підскочили на 4,5% до 10 080 доларів за тонну.

"При такій ціні важко сказати, чи вона виправдана. Щоразу, коли на ринку спостерігається падіння, ціни, здається, знову стрімко зростають, що більше пов'язано з комерційними компаніями, які є чистими покупцями", - прокоментував аналітик Rabobank у Лондоні Пол Джоулз. 

Читайте також:

Вищі витрати на какао знижують прибуток виробників шоколаду. А розвиток какао також є поганою новиною для споживачів, якщо компанії продовжують перекладати витрати або продавати продукцію меншого розміру чи з меншим вмістом шоколаду.

Раніше ми писали, що кава знову подорожчає через низький урожай робусти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK