Світовий виробник шоколаду потрапив до переліку спонсорів війни в Україні - НАЗК

Barry Callebaut продовжує утримувати в РФ 3 фабрики та сплачувати податки до її бюджету.
Світовий виробник шоколаду потрапив до переліку спонсорів війни в Україні - НАЗК
Ілюстративне фото / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідного світового виробника високоякісного шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

Barry Callebaut працює у Росії понад 15 років і має її території 3 фабрики. Там компанія здійснює свою діяльність через ТОВ "Барри Каллебаут НЛ Раша" та ТОВ "Барри Каллебаут Калининград".

Як розповіли в НАЗК, після початку широкомасштабної війни РФ проти України в Barry Callebaut заявили про постачання в Росію товарів першої необхідності: "шоколад є частиною щоденного раціону багатьох".

Читайте також:

"Це твердження є маніпулятивним, оскільки відповідно до законодавства країни-агресора ані шоколад, ані какаомісткі продукти харчування не належать до продовольчих товарів першої необхідності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій із державою-терористом. У 2023 році на ринок Росії компанією було імпортовано товарів на суму понад  94 млн дол. США, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року. 

Читайте також:

"Barry Callebaut продовжує активно підтримувати економіку Росії і відповідно спонсорувати агресію проти України. Жодних спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії не було", - додали в Нацагентстві.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK