Годує РФ: відомого виробника морепродуктів Vici внесли до переліку спонсорів війни

НАЗК внесло Viciunai Group до переліку міжнародних спонсорів війни.
Годує РФ: відомого виробника морепродуктів Vici внесли до переліку спонсорів війни
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Глобального виробника та постачальника різноманітних харчових продуктів, зокрема морепродуктів, Viciunai Group, відомого під брендом Vici, внесли до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також:

"Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну представники Viciunai Group обіцяли, що компанія піде з російського ринку, натомість Vici не зупиняє свої потужності у РФ, шукає нових працівників та сплачує значні податки до бюджету агресора", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще в березні 2022 року керівник литовської групи Шарунас Матійошайтіс заявив, що компанія піде з російського ринку впродовж 3-4 місяців. Натомість стало відомо, що Viciunai не припиняє свою роботу в РФ та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

Читайте також:

Як розповіли в НАЗК, Viciunai веде свій бізнес у Росії у звичайному режимі без будь-яких скорочень, успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці в РФ.

Наприклад, виробничий комплекс ТОВ "Вичюнай-русь" є найбільшим підприємством Viciunai Group, на якому працюють 1500 працівників. Він знаходиться в Калінінградській області, а його чистий прибуток за 2022 рік збільшився на 156% (до 20 млн дол. США).

Читайте також:

"Неодноразові заяви про припинення бізнесу та продаж виробництва в РФ ніяк не вплинули на роботу Viciunai Group у Росії. Компанія продовжує спонсорувати війну проти України, сплачуючи великі суми податків до бюджету путінської воєнної машини", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК додало до переліку міжнародних спонсорів війни швейцарську корпорацію Nestle.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK