Україна внесла до списку спонсорів війни будівельну компанію КНР: причини

Китайська CRCC продовжує працювати в РФ, будуючи метро, мости та автомагістралі.
Україна внесла до списку спонсорів війни будівельну компанію КНР: причини
Китайська будівельна держкомпанія CRCC потрапила до списку спонсорів війни / facebook.com/CRCCNews

Китайська China Railway Construction Corporation (CRCC) продовжує працювати в РФ, будуючи метро, мости та автомагістралі. Це стало підставою для внесення компанії до переліку міжнародних спонсорів війни Національним агентством із питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також:

"Залізнично-будівельна корпорація CRCC - друга найбільша державна будівельна компанія у Китайській Народній Республіці. Вона займається будівництвом залізничної інфраструктури в Китаї, зокрема автомагістралей, тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо", - йдеться в повідомленні. 

Уточнюється, що CRCC працює в Росії вже 6 років, тобто вона відкрила своє представництво в державі-терористі вже після початку російської агресії 2014 року. CRCC знаходиться під контролем групи China Railway Construction Group, яка повністю підпорядкована Комітету з контролю та управління державним майном КНР (SASAC).

Читайте також:

У 2017 році російський підрозділ компанії ТОВ "Сиарсиси РУС" підписав контракт на будівництво трьох станцій Великої кільцевої лінії Московського метрополітену. У грудні 2021 року відбулося їх відкриття. У цьому ж році "Сиарсиси Рус" розпочало будівництво Транскордонної канатно-підвісної дороги через річку Амур між містами Благовіщенськ (РФ) та Хейхе (КНР) з пасажирським терміналом.

Дочірня компанія China Railway Construction Corporation International підписала контракт на будівництво п'ятої ділянки національної автомагістралі "Москва - Казань" протяжністю 107 км, яка є важливою частиною більш глобального транспортного маршруту "Європа - Західний Китай". КНР займається будівництвом п'ятого етапу шляху, що повністю розташований у Нижегородській області РФ. 

Читайте також:

"Також, за повідомленням міжнародних ЗМІ, наприкінці жовтня 2023 року керівництво Росії та Китаю таємно обговорило плани будівництва підводного тунелю, який має з'єднати Росію з окупованим Кримом. Підрядником будівництва тунелю під Керченською протокою стане компанія CRCC", - зазначили в НАЗК.

У відомстві додали, що компанія CRCC забезпечує технологічні спроможності агресора, продовжує активно підтримувати економіку Росії й відповідно спонсорувати агресію проти України. 

Раніше ми писали, що НАЗК внесло бельгійського незалежного оператора газової системи Fluxys до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK