Німецький виробник будматеріалів Knauf потрапив до переліку спонсорів війни - НАЗК

Загалом з 1993 року Knauf вклала в економіку Росії понад 1,65 млрд євро.
Німецький виробник будматеріалів Knauf потрапив до переліку спонсорів війни - НАЗК
Компанію Knauf визнали спонсором війни / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло німецького виробника будівельних матеріалів Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Лише за 2022 рік один із найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатив до бюджету держави-терориста РФ близько 117 млн дол. США. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України", - йдеться в повідомленні.

Загалом з 1993 року Knauf вклала в економіку Росії понад 1,65 млрд євро. Компанія представлена в РФ 10 дочірніми підприємствами, 20 заводами та майже 30 ресурсними центрами. Кількість співробітників німецького виробника будматеріалів у РФ налічує 4 тис. осіб. 

Читайте також:

"Сьогодні Knauf - найбільший німецький інвестор у будівельній галузі Росії", - зазначили в НАЗК.

Knauf також має діючі потужності з виробництва акустичних стельових плит та підвісних систем у Спеціальній економічній зоні "Алабуга" (Татарстан), на території якої організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136.

Читайте також:

Керівництво Knauf також тісно пов'язане з кремлівським режимом. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус почесного консула РФ із представництвом, наділеним повноваженнями Почесного консульства, у Нюрнберзі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія офіційно дала зрозуміти, що не бачить причин залишати ринок агресора.

Читайте також:

"Отже, фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйновpаних житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується в тому числі за рахунок податків Knauf", - додали в Нацагентстві.

Раніше ми писали, що Rockwool, провідний датський виробник продукції на основі кам'яної вати, внесений до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK