Україна внесла до списку спонсорів війни дві німецькі компанії

НАЗК внесло компанії Spinner та DMG Mori до переліку міжнародних спонсорів війни .
Україна внесла до списку спонсорів війни дві німецькі компанії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло двох провідних німецьких виробників високоточних верстатів Spinner та DMG Mori до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

"Верстати цих компаній продовжує утримувати та купувати РФ, попри введені санкції. Без них вона не здатна виготовляти зброю та компоненти до неї", - йдеться в повідомленні.

Так, на сайті офіційного дистриб'ютора компанії Spinner у Росії ТОВ "Шпиннер" зазначено, що він працює "у звичайному режимі".

Читайте також:

За даними Export Genius, з 24 лютого 2022 року по 31 червня 2023 року до Росії було імпортовано верстатів та комплектуючих Spinner на майже $15 млн США. Після початку широкомасштабної війни обсяг поставок обладнання Spinner до РФ збільшився на 500%.

На ринку РФ DMG Mori представлена через ТОВ "ДМГ Мори Рус", яке керує верстатобудівним заводом в Ульянівську - ТОВ "Ульяновский станкостроительный завод"..

Зазначається, що наприкінці лютого 2022 року DMG Mori оголосила про припинення всіх продажів й обслуговування в Росії, а також усього виробництва на своєму заводі в Ульяновську. Насправді ж компанія залишається активним учасником на ринку Росії, що суперечить її офіційним заявам.

Читайте також:

"Тоді як німецький народ надає безпрецедентну оборонну допомогу Україні для захисту від російської агресії, німецькі компанії Spinner та DMG Mori продовжують співпрацю з РФ, підтримуючиїї військовий потенціал", - наголосили в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло одну з найбільших у світі компаній із виробництва та експорту діамантів Shree Ramkrishna Exports (SRK) до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK