Україна внесла Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни

Попри російську агресію, Nestle продовжує працювати в РФ.
Україна внесла Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції додало до переліку міжнародних спонсорів війни швейцарську корпорацію Nestle. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Читайте також:

"Швейцарська корпорація Nestle є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес в 187 країнах світу. Попри російську агресію, Nestle продовжує працювати в РФ, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу", - йдеться в повідомленні.

У всьому світі в лінію продукції Nestle входить понад 2000 брендів. Основні торгові марки: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші.

Читайте також:

Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в РФ 7 фабрик. 

"Попри те, що прибуток від російського ринку становить лише трохи більше 2% від діяльності всього Nestle, компанія і досі не наважилася вийти з ринку держави-терориста. Nestle пояснюють це необхідністю забезпечення населення Росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників. У Nestle в Росії працює понад 7000 співробітників. Це є суттєвою підтримкою для економіки держави-терориста", - розповіли в НАЗК.

Читайте також:

У РФ Nestle представлена через ТОВ "Нестле Россия".  У 2021 році вона сплатила податків на понад 25 млн дол. США. Однак, Nestle так і не опублікувала дані про свої доходи та сплачені податки за 2022 рік.

Відомо, що у 2022 році Nestle імпортувало до Росії напівфабрикатів та сировини на 374 млн дол. США, а за 9 місяців 2023 року - на 271 млн дол. США.

Читайте також:

"Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у компанії заявили про призупинення експорту та імпорту в Росію, за винятком товарів першої необхідності. Проте полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією", - наголосила пресслужба.

Крім того, у жовтні 2022 року компанія під виглядом сухої молочної суміші завозила на територію Росії технічне обладнання, про що свідчить судове провадження арбітражного суду м. Москва №А40-24044/2023. Тобто компанія завозить не лише сировину для товарів первинної необхідності, а й намагається приховано направляти до Росії технологічне обладнання для розвитку власного бізнесу.

Читайте також:

"Це доводить, що історія нічому не навчила швейцарську корпорацію Nestle. Ще під час Другої світової війни компанія працювала на два фронти, постачаючи свою продукцію до складу сухих пайків німецької армії, і водночас експортуючи її до країн антигітлерівської коаліції", - нагадали в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло дві провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK