Міжнародні спонсори війни: Україна внесла данську Rockwool до переліку

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія принципово вирішила залишитися на ринку Росії.
Міжнародні спонсори війни: Україна внесла данську Rockwool до переліку
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Rockwool, провідного данського виробника продукції на основі кам'яної вати, внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також:

"Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія принципово вирішила залишитися на ринку Росії. Через посередників продукція компанії продається російським державним підприємствам, зокрема, на замовлення Міністерства оборони РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що продукція Rockwool використовувалася під час будівництва та ремонту кораблів ВМФ Росії: Чорноморського флоту в Севастополі, Балтійського флоту, Північного флоту в Мурманську, а також Тихоокеанського флоту. Інформація про такі контракти наявна з 2014 по 2021 роки. 

Читайте також:

За роки після анексії Криму компанія Rockwool поставила ізоляційні матеріали щонайменше для 31 корабля та підводних човнів російського флоту. Виявлено щонайменше 52 контракти на понад 329 млн руб. між дистриб'юторами Rockwool та Міністерством оборони Росії. 

У РФ Rockwool працює з 1995 року та володіє чотирма заводами (м. Балашиха, Московської області; м. Виборг Ленінградської області; м. Троїцьк Челябінської області; ЕВЗ "Алабуга", Республіка Татарстан). Компанія утримує в РФ 1200 робочих місць, що складає близько 10% від співробітників компанії. 

Читайте також:

У Росії Rockwool представлена 4 компаніями: ТОВ "Роквул", ТОВ "Роквул-Волга", ТОВ "Роквул-Север" та ТОВ "Роквул-Урал".

Хоча офіційно ці компанії і не здійснюють прямих постачань власної продукції за держконтрактами РФ, у 2023 році таке постачання їхньої продукції здійснювалося іншими підприємствами-посередниками. Серед споживачів продукції Rockwool можна побачити: 

  •  ФДУП "Центр финансового и правового обеспечения" Управления Делами Президента российской федерации;
  •  АТ "Центр Эксплуатации объектов наземной космической инфраструктуры", що знаходиться під санкціями США з червня 2023 року;
  •  Федеральна бюджетна установа "Главный Центр Административно-хозяйственного обеспечения министерства внутренних дел российской федерации";
  •  Федеральна казенна установа "Войсковая часть 52581";
  •  АТ "КрымХлеб".

Читайте також:

До того ж у квітні 2022 року компанія Rockwool оголосила про продовження своєї роботи в Росії.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідну грузинську групу виноробних компаній Bolero, яка включає Bolero & Company Ltd, GVMT GROUP LLC и GRUZVINPROM LLC.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK