Китайську компанію внесли до переліку спонсорів війни: НАЗК повідомило деталі

Китайська Shandong Odes постачає всюдиходи для російської армії.
Китайську компанію внесли до переліку спонсорів війни: НАЗК повідомило деталі
Прапор Китаю / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію Shandong Odes Industry Co., Ltd, (Aodes) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

"Міноборони РФ закупило китайські всюдиходи виробництва компанії Shandong Odes Industry Co., Ltd для потреб своєї армії. Крім того, ця китайська компанія продовжує активно постачати й інші автомобілі до РФ та сплачувати сотні тисяч доларів до бюджету агресора", - йдеться в повідомленні.

До Росії Shandong Odes постачає свою продукцію з 2021 року. А офіційним дистриб'ютором Aodes на території РФ є ТОВ "Меркури-ДВ". Лише за 2022 рік вона сплатила податків до бюджету агресора на понад 797 тис. дол. США. 

Читайте також:

Російське представництво Aodes складається з понад 60 дилерських центрів, які продають та обслуговують квадроцикли, мотовсюдиходи та гольфкари власного виробництва. 

"Aodes продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій із державою-терористом. Зокрема, у період з 24 лютого 2022 року по 31 липня 2023 року було імпортовано товарів на понад 16 млн дол. США. Серед товарів були квадроцикли, запчастини для їх ремонту та обслуговування, надувні човни", - розповіли в НАЗК.

Читайте також:

Зазначається, що товари Aodes можуть бути використані не тільки як техніка для активного відпочинку чи спорту. Так, у 2023 році Міноборони РФ закупило китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 для потреб своєї армії. Станом на середину листопада 2023 року в розпорядженні ворога вже нараховувалось 537 одиниць Desertcross 1000-3, а до кінця березня 2024 року має бути закуплено ще 1590 одиниць із "додатковими опціями". 

У Нацагентстві зазначили, що нещодавно оприлюднені українськими військовими кадри підтверджують знищення двох всюдиходів (квадроциклів) китайського виробництва Desertcross 1000-3 поблизу с. Кринки на тимчасово окупованих Росією територіях Херсонській області.

Читайте також:

"Компанія Shandong Odes Industry через дистриб'юторів ТОВ "Меркури-ДВ "та ТОВ "Формула Д" забезпечує технологічні спроможності країни-агресора, активно підтримує економіку та воєнну машину Росії. Спроб засудити війну РФ проти України від керівництва компанії не було", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що китайська China Railway Construction Corporation (CRCC) продовжує працювати в РФ, будуючи метро, мости та автомагістралі. Це стало підставою для внесення компанії в перелік міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK