Свинина в роздріб стала доступнішою: які ціни в Україні

Послаблення цін на свинину в роздріб спостерігається вже пів року - з жовтня 2023-го.
Свинина в роздріб стала доступнішою: які ціни в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

У березні 2024 року свинина на прилавках національних торговельних мереж була дешевшою, ніж місяцем раніше. Про це повідомили в асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

За словами експертів, за підсумками першого місяця весни середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини становила 188,5 грн/кг, тобто на 1,2% чи 2,3 грн/кг нижче, ніж у лютому. 

"Хоча на початку березня відбулося незначне здороження свинини, загалом ціни на охолоджені свинячі субпродукти були нижчими, ніж у місяцем раніше. Так, майже на 5% знизилася ціна свинячого стегна, на 3% подешевшали вирізка та грудинка, лопатка стала доступнішою на 2%. Утім, не всі охолоджені частини "відреагували" відповідно: ціни стейка та корейки не змінилися, тоді як ошийок, навпаки, подорожчав на 3,7%", - розповіли в АСУ.

pigua.info

Зазначається, що послаблення цін на свинину в роздріб спостерігається вже пів року - з жовтня 2023-го, і воно лише частково віддзеркалює зниження закупівельних цін на свиней забійних кондицій. 

Читайте також:

"Зокрема, живець за аналізований період подешевшав на понад 22 грн/кг, тоді як середні ціни на полиці втратили лише 19,5 грн/кг, що не відповідає зміні розцінок на м'ясну сировину. Останнє спостерігаємо як на тлі сезонного зниження ринкової активності восени та взимку, так і на фоні ослаблення платоспроможності населення, що співпало з відновленням пропозиції свинини, зокрема за рахунок діяльності ситуативних/нових гравців ринку", - пояснили аналітики.

Раніше ми писали, що 26 березня африканську чуму було виявлено у вбитої свині в приватному господарстві села Кринички. У зв'язку з цим село оголошено епізоотичним осередком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK