В Україні обвалилися ціни на популярний овоч для салату: скільки коштує кілограм

Тепла погода, що встановилася практично на всій території країни, помітно прискорила дозрівання місцевих тепличних овочів.
В Україні обвалилися ціни на популярний овоч для салату: скільки коштує кілограм
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні на поточному тижні відзначається стрімке зниження цін на тепличні огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit

Читайте також:

Так, сьогодні українські тепличні комбінати вже відпускають огірки по 65-100 грн/кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж тижнем раніше.

"Знижувальну цінову динаміку в даному сегменті представники тепличних комбінатів пояснюють недостатнім попитом із боку покупців. При цьому пропозиція огірків на ринку продовжує стрімко зростати. Вибірки в місцевих тепличних комбінатах поточного тижня помітно зросли завдяки теплій і сонячній погоді", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також стабільними залишаються поставки й дешевшої імпортної продукції з Румунії, середні ціни на яку на українському ринку не перевищують 60 грн/кг.

Читайте також:

За словами експертів, наразі ціни на тепличні огірки в Україні вже в середньому на 40% нижчі, ніж на початку квітня 2023 року.

Нагадаємо, у березні 2024 року свинина на прилавках національних торгових мереж була дешевше, ніж місяцем раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK