В Україні знижуються ціни на важливий овоч: експерти назвали причину

Незважаючи на здешевлення, нині картопля в Україні коштує в середньому в 2,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні знижуються ціни на важливий овоч: експерти назвали причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку поточного тижня на український ринок почали масово надходити партії імпортної картоплі нового врожаю, що вже негативно вплинуло на відпускні ціни на місцеву продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, лише за останній тиждень ціни на картоплю в Україні знизилися в середньому на 12% і сьогодні варіюються в діапазоні 14-20 грн/кг. Водночас імпортна картопля нового врожаю виробництва Єгипет та Азербайджан надходить у продаж по 25-30 грн/кг.

Експерти зазначають, що цього тижня на українському ринку також суттєво зросли й пропозиції місцевої продукції.

"З настанням відносно теплої погоди більшість виробників поспішають реалізувати обсяги минулорічної картоплі, що залишилися на зберіганні, і повністю сконцентруватися на посівній кампанії. Тим часом населення також почало активно розпродувати залишки картоплі, якісні показники якої в більшості випадків дуже невисокі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Однак, незважаючи на здешевлення в цьому сегменті, нині картопля в Україні коштує в середньому в 2,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Раніше ми писали, що в лютому 2024 року продовжилося зниження цін на свинину в національних торгових мережах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK