ЄС із застереженнями продовжив скасування мит на експорт української агропродукції

Які сільськогосподарські продукти потрапили під обмеження.
ЄС із застереженнями продовжив скасування мит на експорт української агропродукції
Христіана Лю / unsplash.com

Європарламент погодив продовження скасування імпортних мит та квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС до 5 червня 2025 року. У той же час ЄС ввів нові обмеження, щоб задовольнити інтереси європейських фермерів.

Про це пише "The Page" з посиланням на вчорашнє повідомлення Європарламенту.

Зокрема, запроваджено обмеження на імпорт особливо чутливих сільськогосподарських продуктів з України: птиці, яєць, цукру, вівса, крупи, кукурудзи та меду. Якщо імпорт цих продуктів перевищить середні обсяги імпорту, які були у 2021 та протягом 2022-2023 років, ЄС повторно запровадить мита.

Читайте також:

Крім того, Єврокомісія посилить моніторинг імпорту зерна, зокрема пшениці. У зв'язку з цим, Єврокомісія погодилася обговорити постійну лібералізацію тарифів з Україною в рамках угоди про асоціацію між Україною та ЄС, укладеної у 2017-му.

Видання зазначає, що Європарламент, напевно, остаточно проголосує за регламент під час другої частини сесії у квітні 2024 року. Поточні торгові заходи закінчуються 5 червня 2024 року, а нові правила набудуть чинності відразу після цієї дати.

Раніше ми писали , що зростає частка експорту з України європейськими поїздами на західних кордонах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK