Уряд виключив коноплі зі списку особливо небезпечних наркотиків: деталі

Постанова ухвалена в рамках легалізації медичного каннабісу.
Уряд виключив коноплі зі списку особливо небезпечних наркотиків: деталі
Rick Proctor / unsplash.com

Канабіс, смола канабісу, екстракти та настоянки канабісу виключені зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Відповідні зміни вніс Кабмін у свою постанову.

Про це повідомляє представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму ТГ-каналі.

«Внесено зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 N 770, на виконання вимог ЗУ N 3528-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду конопель (Cannabis) для використання у навчальних цілях, освітньої, наукової та науково-технічної діяльності, провадження наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів для розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування», – написав Тарас Мельничук.

Читайте також:

За його словами, канабіс, смола каннабісу, екстракти та настоянки каннабісу виключені зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Тетрагідроканнабінол також виключено з цього списку.

Наразі вони внесені до списку рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається для використання у навчальних цілях, освітньої, наукової та науково-технічної діяльності, виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів для подальшого застосування у медичній практиці.

Повідомляється, що ці зміни набирають чинності 16.08.2024, а з 16.02.2027 гранично допустимий вміст концентрації тетрагідроканнабінолу у висушеній соломі конопель для промислових цілей встановлено на рівні 0,3%.

Раніше ми писали про те, що парламент ухвалив законопроект про використання в медицині ліків на основі канабісу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK