Через війну знищено 30% потенціалу агросектору України, 20% сільгоспземель в окупації

Унаслідок повномасштабної війни знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, великі площі земель заміновані чи забруднені вибухонебезпечними предметами.
Через війну знищено 30% потенціалу агросектору України, 20% сільгоспземель в окупації
Ілюстративне фото / Getty Images

Унаслідок повномасштабної війни в Україні було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору. Про це заявив державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства Віктор Канцурак під час онлайн-воркшопу щодо нових інструментів фінансування малих та середніх агровиробників.

Читайте також:

"Унаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. Великі площі заміновані або забруднені вибухонебезпечними предметами. Відтак питання забезпечення фінансування та підтримки сільгоспвиробників актуальне, як ніколи", - наголосив Канцурак.

За його словами, Державний аграрний реєстр та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві були створені саме з цією метою.

Як розповіла член правління Фонду Інесса Андрієтті, опитування понад 2 тисяч малих фермерів показує, що більша частина аграріїв планує розширити виробничі площі й залучити для цього інвестиції.

Читайте також:

"56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду є затребуваними серед аграріїв сьогодні", - зазначила вона.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ухвалила Закон №11150 про захист інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK