Grain from Ukraine: Україна вперше відправить соняшникову олію до країн Африки

2453,26 тонн олії призначено для 5-х держав Африки: Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина.
Grain from Ukraine: Україна вперше відправить соняшникову олію до країн Африки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна розширила номенклатуру гуманітарних вантажів та вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної продовольчої ініціативи Grain from Ukraine. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Читайте також:

Так, 2453,26 тонн олії призначено для 5-х держав Африки: Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина. 

Відправка гуманітарного вантажу здійснюється Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). 

Читайте також:

"Ми постачаємо не лише зерно, а й кукурудзу, горох, а тепер уже і соняшникову олію. Ця олія буде відправлена контейнерами з портів Великої Одеси", - зазначив заступник міністра Маркіян Дмитрасевич.

Він додав, що найближчим часом Україна передасть на переробку Всесвітній продовольчій програмі зерно попередніх врожаїв для вироблення макаронних виробів і хліба. Ці товари будуть направлені мешканцям прифронтових територій.

Читайте також:

Загалом у рамках ініціативи Grain from Ukraine було відправлено 10 суден із понад 200 тис. тонн аграрної продукції до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини.

Раніше ми писали, що Україна зменшила експорт агропродукції та збільшила продаж металургії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK