Українські аграрії у 2 рази збільшили експорт овочів глибокого заморожування: куди і що везуть

Експерти пов'язують зростання з інвестуванням у розвиток виробництв із розширеним асортиментом.
Українські аграрії у 2 рази збільшили експорт овочів глибокого заморожування: куди і що везуть
Bozhin Karaivanov / unsplash.com

Цього року українські аграрії продовжують активно нарощувати експорт овочів глибокого заморожування. Так, за перший квартал 2024 року він збільшився більш ніж у 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і досяг 2,2 тис. тонн, принісши понад $2,7 млн  експортної виручки.

Про це повідомляє EastFruit, посилаючись на дані аналітиків.

Видання зазначає, що основними експортними товарами були заморожені цвітна капуста, броколі та цукрова кукурудза.

А ось головними покупцями українських товарів стали Німеччина, Ізраїль, Бельгія, Італія, Польща, Франція та Румунія. При цьому Ізраїль переважно імпортував із України цукрову кукурудзу у замороженому вигляді.

Читайте також:

«Зростання експорту овочевої заморозки, хоча це може здатися багатьом дивним, є прямим наслідком бурхливого розвитку вирощування ягід в Україні. Після того, як в Україні різко зросло виробництво малини, інвестори почали вкладати кошти в нові підприємства із заморожування цієї ягоди. Однак для більш ефективного використання обладнання, потужностей зі зберігання замороженої продукції та маркетингу багато хто почав розширювати асортимент продукції, поступово включаючи до нього інші ягоди, фрукти і навіть овочі. Це дозволяє вже кілька років поспіль підвищувати обсяги експорту заморожених овочів», – пояснив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Андрій Ярмак,

Експерт також зазначив, що Україна перебуває лише на початку шляху розвитку цієї галузі.

«Слід зазначити, що поки Україна все-таки більше імпортує, ніж експортує заморожені овочі, тому актуальним стає питання як підвищення якості продукції, так і подальшого розширення асортименту. Основні недоробки в Україні в сегменті заморожування солодкого перцю, овочевих сумішей та зелені», – наголосив Андрій Ярмак.

Раніше ми писали про те, що уряд зупинив експорт українського цукру до ЄС до кінця року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK