Аграріям нарахували компенсації за придбання української техніки: які регіони найактивніші

Аграрії активно користуються державною підтримкою, яка повертає 25% вартості за придбану сільгосптехніку від українських виробників.
Аграріям нарахували компенсації за придбання української техніки: які регіони найактивніші
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську сільськогосподарську техніку на 18,6 млн грн. Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Аграрії активно користуються державною підтримкою, яка повертає 25% вартості за придбану сільгосптехніку від українських виробників. Уже в травні на компенсацію подалося 93 агропідприємства та фермерських господарств. Ми сподіваємось, що завдяки відновленню цієї бюджетної програми аграрії зможуть оновити свій парк техніки, а українське машинобудування отримає поштовх для розвитку через стимулювання попиту на продукцію українських виробників", - зазначила вона.

Найбільше заявок на компенсацію за придбану с/г техніку та обладнання за звітний період подали в Черкаській - 13 (за 15 од.), Полтавській - 21  (за 34 од.), Тернопільській - 7 (за 7 од.), Дніпропетровській - 6 (за 6 од.), Житомирській - 5 (за 8 од.), Кіровоградській - 5 (за 8 од.), Сумській областях - 5 (за 7 од.).

Читайте також:

Загалом за два місяці дії програми сільгосппідприємства придбали 130 одиниць техніки та обладнання українського виробництва на суму 90,4 млн грн.

Раніше ми писали, що аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки 44 українських виробників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK