Ціни на картоплю в Україні стрімко знижуються: скільки коштує 1 кг

Насамперед тиск на ціни чинить досить рясна пропозиція, тоді як темпи збуту картоплі досить невисокі.
Ціни на картоплю в Україні стрімко знижуються: скільки коштує 1 кг
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні продовжує стрімко знижуватись ціна на картоплю врожаю 2024 року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, наразі українські виробники пропонують до продажу картоплю нового врожаю по 11-16 грн/кг, що в середньому на 26% дешевше, ніж тижнем раніше.

За словами експертів, насамперед тиск на ціни чинить досить рясна пропозиція, тоді як темпи збуту картоплі досить невисокі. 

"Як результат, виробники знижують ціни, щоб таким чином активізувати збут. Однак, зізнаються аграрії, навіть такі заходи не дають очікуваного ефекту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що сьогодні вартість картоплі в Україні вже в середньому на 11% нижча, ніж в аналогічний торішній період. Втім, виробники не виключають, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті може зберегтися й надалі в міру збільшення пропозиції картоплі на ринку.

Раніше ми писали, що травневе подорожчання свинини не "закріпилося" в червні. Відповідно ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини були в середньому на 1% менше, ніж місяцем раніше.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK