Кавуни стрімко дешевшають: що викликало цінопад в Україні

Нинішні ціни на кавуни вже мінімум на 35% нижчі, ніж тижнем раніше.
Кавуни стрімко дешевшають: що викликало цінопад в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні практично щодня стрімко зменшується вартість місцевих кавунів. Так, цінники в цьому сегменті ринку вже набагато нижчі за рівень минулого року, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Минулого тижня середні оптові ціни на кавуни в Україні знизилися до рівня 15 грн/кг, що стало мінімальним показником щонайменше за останні 3 сезони. Проте вже станом на сьогодні оптові партії кавунів на внутрішньому ринку можна придбати в діапазоні 5-14 грн/кг залежно від якості, сорту та обсягу запропонованої партії.

Тобто нинішні ціни вже мінімум на 35% нижчі, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

Експерти виділили основні причини такого різкого падіння цін у сегменті кавунів цього сезону. Насамперед це релокація виробництва цієї культури в Україні.

Самі виробники негативну цінову динаміку в цьому сегменті пояснюють різким збільшенням пропозиції місцевих кавунів на ринку. Через спекотну погоду темпи дозрівання кавунів у полях суттєво прискорилися. При цьому аномальна посуха, що спостерігається в південних областях, негативно позначається на якості кавунів, що лише посилює темпи зниження цін.

Читайте також:

Додаткове навантаження на ринок надають стабільні поставки кавунів в Україну з країн Центральної Азії, де ця продукція на сьогодні набагато доступніша і вирізняється більш високими якісними показниками.

Раніше ми писали, що в Україні продовжує стрімко знижуватися ціна на картоплю.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK