Експорт свинини знову перевищує імпорт: хто активно скуповує українське м'ясо

Основним зовнішнім ринком збуту для української свинини залишаються ОАЕ.
Експорт свинини знову перевищує імпорт: хто активно скуповує українське м'ясо
Ілюстративне фото / Getty Images

Другий місяць поспіль експорт свинини перевищує імпорт, який продовжує скорочуватись. Про це повідомили в Асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

Так, протягом липня до України завезли майже 150 т свинини, що на 23,5% менше ніж місяцем раніше. Водночас обсяги експорту свинини за другий місяць літа склали понад 400 т, перевищивши червневий показник більш ніж на 36%. 

"При цьому сумарні показники зовнішніх поставок та надходжень поступово зближуються: імпорт свинини за 7 місяців року склав 1,78 тис. т, тоді як експорт становить 1,64 тис. т, а у валютному вираженні розбіжність не перевищує 10% чи 0,4 млн дол. США", - розповіли експерти.

Читайте також:

Зазначається, що причиною відносної паритетності торгових потоків є цінова ситуація на українському ринку свинини.

"Хоча в липні середня ціна закупівлі свинини незначно перевищила червневий показник, загалом котирування залишаються на досить низькому рівні. Це, з одного боку, формує органічний вхідний бар'єр для імпорту та слугує причиною зниження середньої митної вартості імпортованої продукції, яка "просідала" на 30 центів/кг упродовж останніх двох місяців, опустившись у липні нижче дводоларової позначки. З іншого - це підтримує конкурентоспроможність української свинини на зовнішніх ринках", - пояснили в АСУ.

Читайте також:

Аналітики додали, що основним зовнішнім ринком збуту для української свинини залишаються ОАЕ (85,7% сукупного експорту за період), а постачальниками свинини є країни ЄС (37,8%) та Канада (62,2%).

Нагадаємо, травневе подорожчання свинини не "закріпилося" в червні. Відповідно ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини були в середньому на 1% менше, ніж місяцем раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK