Україна тримається в п'ятірці світових експортерів меду: хто купує солодкий продукт

2024 року український мед, незважаючи на складнощі повномасштабної війни, продовжує демонструвати стійку позитивну динаміку на світовому ринку.
Україна тримається в п'ятірці світових експортерів меду: хто купує солодкий продукт
Ілюстративне фото / Getty Images

Українські виробники меду за останні 10 років значно посилили свої позиції на світових ринках. 2012 року Україна експортувала обсяги понад 10 тис. тонн, а 2023 року ці показники зросли вп'ятеро, повідомляє пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Читайте також:

За даними УКАБ, 2024 року український мед, незважаючи на складнощі повномасштабної війни, продовжує демонструвати стійку позитивну динаміку на світовому ринку.

Так, за перші три місяці експорт меду склав понад 23 тис. тонн, що в грошовому еквіваленті дорівнює 44 млн дол. Найбільший попит незмінно спостерігається в країнах Європейського Союзу, зокрема в Німеччині, Польщі та Франції, на які наразі припадає майже половина валютної виручки.

Читайте також:

Зазначається, що вже кілька років Україна тримається в п'ятірці потужних експортерів меду. За підсумками минулого року, Україна в експорті меду посідає 4 місце серед традиційних світових лідерів:

  1. Китай (152,6 тис. тонн).
  2. Індія (98,7 тис. тонн).
  3. Аргентина (68,9 тис. тонн).
  4. Україна (55,4 тис. тонн).
  5. Бразилія (28,5 тис. тонн).

Читайте також:

Експерти інформують, що Україна посідає вже третій рік поспіль друге місце після Китаю серед експортерів меду до країн ЄС (з результатом 52 тис. тонн за 2023 рік). Крім того, українська продукція була присутня також у США, Туреччині, Великій Британії, Японії, Швейцарії, Канаді, Катарі, Йорданії.

Раніше ми писали, що з 30 листопада зміняться правила експорту меду до країн ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK